Verdin

Het enige Noord-Amerikaanse lid van de penduline tit familie, het verdin is een verre neef van de meer bekende chickadees. Hoewel de kleur en markeringen nooit zullen worden aangezien voor een meid, heeft deze kleine, actieve vogel veel hetzelfde gedrag en is altijd interessant om te zien.

Gemeenschappelijke naam: Verdin
Wetenschappelijke naam: Auriparus-flaviceps
Wetenschappelijk gezin: Remizidae

Uiterlijk en identificatie

Volwassen verdins zijn gemakkelijk te identificeren met hun kleurrijke gezichten, maar jonge vogels kunnen frustrerend simpel zijn.

Door de belangrijkste kenmerken van deze soort te herkennen, kunnen vogelaars echter te veel verwarring vermijden als er verdins voorbij vliegen.

  • Bill: Kort, recht, scherp spits, zwart maar bleker bij juveniele vogels
  • Grootte: 4,5 inch lang met 7-inch spanwijdte, lange staart, slank lichaam, ronde kop
  • kleuren: Geel, grijs, wit, kastanje, zwart, grijsbruin
  • markeringen: Geslachten zijn vergelijkbaar, hoewel vrouwtjes over het algemeen saaier zijn dan mannen, maar met dezelfde kleuren en markeringen. Het hoofd, gezicht en keel zijn helder geel, hoewel de mate van geel kan variĆ«ren, vooral omdat veren versleten raken. De donkere ogen en grijszwarte lores vallen opvallend op, waardoor deze vogel een nieuwsgierige uitdrukking krijgt. De nek en rug zijn grijs en de vleugels en staart zijn iets donkerder grijs of grijsbruin. De vlakke onderzijden zijn bleker grijsachtig wit. De schouder heeft een kleine kastanjepleister, maar deze is mogelijk niet altijd zichtbaar, afhankelijk van de houding van de vogel en de uitlijning van de veren. De benen en voeten zijn zwart.
    Jonge vogels zijn gewoon grijsbruin en missen de gele kop of kastanjebruine schoudervlek, maar ontwikkelen snel volwassen verenkleuren.

Voedingsmiddelen, voeding en foerageren

Verdins zijn actieve, acrobatische verzamelaars en nemen snel insecten op van bladeren en schors, net als mezen, zelfs vaak ondersteboven hangend om de onderkant van bladeren te onderzoeken. Ze zullen hun staarten periodiek flicking terwijl ze foerageren. Hoewel ze voornamelijk insecten eten en over het algemeen als insectenetend worden beschouwd, omvat hun dieet ook fruit, bessen en nectar, vooral wanneer insecten schaars zijn.

Habitat en migratie

Deze kleine vogels zijn te vinden in dorre struikgewas en woestijnhabitats, vooral in gebieden waar er overvloedige mesquite en creosoot scrub voor foerageren. Ze zijn waarschijnlijk ook te zien langs woestijnoevers en in gebieden in de buitenwijken. Terwijl verdins niet migreren, strekt hun jaarrond assortiment zich uit van de zuidpunt van Nevada en zuidwest Californiƫ tot westelijk en zuidelijk Arizona, zuidelijk New Mexico en westelijk Texas, evenals zuiden tot het schiereiland Baja en geschikte habitats in westelijk en centraal Mexico.. Slechte waarnemingen buiten het verwachte bereik zijn zeldzaam en nooit buitengewoon ver van het traditionele assortiment van het verdin.

vocalizations

Deze vogels hebben een hoge, snelle "teee-ip" -oproep, dat zijn twee lettergrepen die heel snel aan elkaar worden geregen. Het typische nummer is 2-3 lettergrepen van korte, gelijkmatig gegooide fluitjes. Beide gesprekken en liedjes kunnen worden herhaald in een normale, gelijkmatige serie.

Gedrag

Deze kleine vogels zijn meestal solitair of worden in paren aangetroffen, hoewel ze aan het einde van het nestseizoen kleine familiegroepen vormen totdat de nakomelingen van dat jaar volwassen zijn. Ze kunnen verlegen zijn en moeilijk te zien, en kijken naar flitsen en fladderen in de boomkruin is een gemakkelijkere manier om verdins te herkennen.

In de winter zullen deze vogels zich bij gemengde schapen voegen met bushtits en soortgelijke vogels.

Tijdens het heetste deel van de zomer, zal Verdins extra, lege nesten bouwen om te roosteren om aan de meest extreme woestijnwarmte te ontsnappen. Deze rustplaatsen zijn vaak kleiner dan de nesten waar eieren worden gelegd, maar de vorm en constructie is vergelijkbaar.

weergave

Verdins zijn monogame vogels, en beide volwassenen van een paar paren werken samen om een ā€‹ā€‹ingewikkeld, bolvormig nest te bouwen. Het mannetje bouwt vaak meerdere nesten van kleine stokjes gebonden met spinnenzijde, terwijl het vrouwtje het nest zal lijnen dat ze het liefst met grassen en veren gebruikt. Nesten worden 2 tot 20 voet boven de grond geplaatst en kunnen vanwege hun vorm behoorlijk opvallen. Er zijn 3-6 eieren per broed, en elk ei is ovaalvormig en blauwgroen tot groenachtig wit van kleur, gemarkeerd met rode of bruine stippen.

Twee broeden worden elk jaar gelegd.

De vrouwelijke ouder incubeert de eieren gedurende 10 dagen en na het uitkomen voeden beide ouders de kuikens nog 20-21 dagen. De juveniele vogels kunnen tot het volgende broedseizoen bij hun ouders in een losse gezinsgroep verblijven.

Verdins aantrekken

Verdins bezoekt werven in geschikte buitenwijken waar het landschap vogelvriendelijk is voor hun behoeften. Het planten van doornige planten en bessen producerende struiken is ideaal om verdins aan te trekken, en het minimaliseren van het snoeien van die planten kan deze kleine vogels helpen zich veiliger te voelen. Het gebruik van insecticiden moet ook worden geminimaliseerd, zodat hun favoriete voedselbron overvloedig is, en zij zullen waar mogelijk waterkenmerken bezoeken. Verdins bezoekt ook nectarvoeders van kolibries, vooral feeders met zitstokken.

Gesprek

Hoewel het verdin niet als bedreigd of bedreigd wordt beschouwd, zijn er milde bevolkingsdalingen geconstateerd, met name in gebieden waar hun favoriete droge leefgebied verloren gaat aan ontwikkeling. Voortdurende instandhouding van habitats door het aanleggen van conserven is essentieel om deze woestijnsoort te helpen beschermen.

Gelijkaardige vogels

  • Bushtit (Psaltriparus minimus)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • Lucy's Warbler (Oreothlypis luciae)

Video-Instructies: canario verdin cantador.

Reactie Geplaatst