Vesper Sparrow

Hoewel de blaasjesmus een enigszins vlak verenkleed heeft, maakt het prachtige lied het onderscheidend. Deze kleine bruine klusjes komen vaker voor in het westelijke deel van hun bereik, maar vogelaars die weten welke veldsporen moeten worden opgemerkt en waarnaar ze moeten luisteren, kunnen deze mussen eenvoudig aan hun levenslijst toevoegen.

Gemeenschappelijke naam: Vesper Sparrow, Bay-Winged Bunting

Wetenschappelijke naam: Pooecetes gramineus

Wetenschappelijke familie:

Uiterlijk:

  • Bill: Slanke kegelvorm, bleek met donkerder grijszwarte culmen
  • Grootte: 5.5 - 6.5 centimeter lang met 10-11-inch spanwijdte, lange getande staart, diepe buik
  • kleuren: Bruin, wit, bleek, crĆØme, zwart, rufous
  • markeringen: Geslachten lijken op elkaar, maar mannen zijn iets groter dan vrouwen. Het gestreepte gezicht vertoont een volledig witte oogring, een gewone witte keel en een kleine bleke oorschelp, omlijst met een donkere rand met wit onder de rand. De mantel is uniform gestreept bruin en zwart en de bruine vleugels tonen twee zwakke vleugelwitte of buff-vleugelstaven. De staart is donker met witte buitenveren, en de onderkanten zijn crĆØmewit of buff met dunne donkere strepen op de flanken en de bovenborst. De undertail-dekbedden zijn effen wit. Tijdens de vlucht is er een klein, ruisch, scapulair stukje zichtbaar, maar het is zelden merkbaar op neergestreken vogels, tenzij de vleugels hangen en het verenkleed relatief versleten is. De ogen zijn donker en de benen en voeten zijn bleek.
    Jonge exemplaren lijken op volwassenen, maar vertonen meer uitgebreide strepen op de underparts en minder verfijnde markeringen op het gezicht.

Foods: Zaden, insecten, granen (Zie: Granivoren)

Habitat en migratie:

Deze mussen hebben een uitgebreid assortiment dat zich uitstrekt over Noord-Amerika. Ze geven de voorkeur aan drogere graslanden, weiden en weiden, waaronder weedyvelden en struikgewas. Ze worden ook vaak aangetroffen in recent verbrande gebieden en in agrarische graanvelden.

Tijdens de zomer, zijn de mussen van de Vesper te vinden tot ver noordelijk als de zuidwestelijke hoek van de Northwest Territories met hun broedbereik strekt zich uit tot Oost-British Columbia en oost tot zuid Ontario, in heel Quebec en naar Newfoundland en Labrador. Hun bereik strekt zich uit tot in het uiterste zuiden van noord Nevada, Utah, noord Arizona, het noordwesten van New Mexico, het westen van Colorado en het oosten via South Dakota en Iowa en de noordelijke regio's van Illinois, Indiana en Ohio. Het kweken van blaasmussen is ook verder naar het oosten te vinden in New England, hoewel de oostelijke populaties veel schaarser zijn.

Tijdens de winter trekken deze mussen naar Zuid-Californiƫ en door de zuidelijke Verenigde Staten, zo ver zuidelijk noordelijk van Florida, en hun winter bereik reikt van noord tot oost Noord-Carolina en Virginia. In het westen stroomt de mussen van de Vesper de winter door tot ver zuidelijk als centraal en zuidelijk Mexico.

vocalizations:

Deze vogels hebben een duidelijk muzikaal liedje dat begint met 2-4 langzame, langzame, gefingerde tonen, gevolgd door verschillende buzzy trills en warbles. De typische oproep is een scherp getjilp.

Gedrag:

De Vesper Mus zingt veel in de schemering, ongeveer op hetzelfde moment als de Katholieke vespers, die de naam van de vogel verdiende.

Dit is echter niet de enige keer dat deze vogels zullen zingen, en wanneer ze in een muzikale bui zijn, strijken ze vaak neer op hoge, onbedekte takken zodat hun lied goed blijft, vooral tijdens het broedseizoen.

Dit zijn relatief eenzame mussen, hoewel ze in herfst en winter in kleine, losse koppels zullen verblijven. Terwijl ze foerageren, sluiten ze zich af en toe aan bij gemengde schapen met andere mussen. Ze foerageren vaak op de grond en krassen voor zaden en insecten, en zijn geneigd om te rennen of weg te lopen van het gevaar in plaats van onmiddellijk te vliegen.

voortplanting:

Dit zijn monogame vogels. Na de paring bouwt het vrouwtje een omvangrijk beker nest op de grond onder de vegetatie om zich te verbergen, met behulp van gras, onkruid en kleine wortels om het nest te bouwen en te voeren met fijner gras en bont. De ovaalvormige eieren zijn crĆØmewit of lichtgroen en gemarkeerd met bruine, grijze of paarse vlekken, strepen en vlekken.

Er zijn 2-6 eieren in elk broed.

Beide ouders delen broedplekken gedurende 11-13 dagen, maar het vrouwtje doet over het algemeen meer incubatie. Als een roofdier het nest nadert, kan de vrouwelijke ouder een gebroken vleugelafleidingsscherm gebruiken om de aandacht weg te leiden van haar kwetsbare eieren. Nadat de altricialkuikens uitkomen, voeden beide ouders de jongen 7-14 dagen, hoewel het mannetje tegen het einde van de nestperiode het grootste deel van de verzorging kan overnemen terwijl het vrouwtje een ander broed begint. Een gekoppeld paar blaasmussen kan elk jaar 1-3 broedplaatsen verhogen.

Deze mussen zijn veel voorkomende gastheren van broedparasieten met een bruine kop. In zeldzame gevallen kunnen blaasmussen hybridiseren met veldmussen, hoewel dergelijke kruisingen niet altijd worden bevestigd.

Vesper-mussen aantrekken:

Door geschikte zangstokken beschikbaar te laten, kan deze vogels worden aangetrokken, zodat achtertuinvogelaars kunnen genieten van hun melodieĆ«n. Een grondvogelvoeder met gemengd vogelzaad, gebarsten maĆÆs of andere granen is een ideale voedselbron, en vogelvriendelijke landschapsarchitectuur met zaaddragende bloemen verleidt ook de mussen. Ze zijn vooral dol op stofbaden en zullen regelmatig een geschikte stofplek gebruiken. Als vogelaars deze mussen niet kunnen aantrekken, kunnen ze ze mogelijk nog steeds zien in geschikte leefgebieden, met name langs landelijke wegbermen en onkruid landbouwgronden.

Gesprek:

Deze mussen worden op geen enkele manier als bedreigd of bedreigd beschouwd, maar hun bevolking neemt langzaam af als gevolg van verlies van leefgebied. Algemene ontwikkeling, maaien in de landbouw en overbegrazing nemen de habitat weg waarheen de mussen woekeren.

Gelijkaardige vogels:

  • Savannah Sparrow (Passerculus sandwichensis)
  • Henslow's Sparrow (Ammodramus henslowii)
  • Song Sparrow (Melospiza melodia)
  • Brewer's Sparrow (Spizella breweri)
  • American Pipit (Anthus rubescens)
  • Sky Lark (Alauda arvensis)
Foto - Vesper Sparrow Ā© Tim Lenz

Video-Instructies: Vesper Sparrow singing.

Reactie Geplaatst